ArkaPlan

Sendikamız Edirne’de Üyelerimizle Buluştu

Güvenlik - İş

Edirne'de üyelerimiz için organize edilen Güvenlik-İş Sendikası Edirne İl Temsilciliğimizin düzenlediği dayanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI, Genel Başkan Yardımcılarımız Ahmet DURCUK, Fevzi KARATAŞ ve Galip Bektaş Güvenç ile İstanbul Avrupa Yakası Bölge Şube Başkanı Kenan KARABULUT, İstanbul Avrupa Bölge Şube Sekreteri Mehmet Gazi AKGÜL, Samsun Şube Bölge Başkanı Soner DONAT, Edirne İl Temsilcimiz Olcay YALOVA, Can Doğan CEYLAN ve Üyelerimiz katıldı.



Edirne İl Temsilciliğimizin düzenlemiş olduğu toplantı, Kaza sonucu hayatını kaybeden üyemiz Simge Kılıç ve ailesi için 1 dk' lık saygı duruşuyla başladı. Ardından İstiklal Marşı okundu.

Toplantıya katılan GÜVENLİK – İŞ Sendikası Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI yaptığı açıklamada, "Özel Güvenlik Her Yerde Görmezden Gelme " sloganını vurgulayarak hak ettikleri değeri görmek istediklerini belirtti.

ÇAĞIRICI, "Biz, ülkemizde görev yapan 321.500 özel güvenlik görevlisiyiz. Bizler gerçekten toplum hayatında her yerde görev yapıyoruz. Bizler beşikten mezara kadar olan insan sürecinin her noktasında görev yapıyoruz. Bizim gibi başka bir meslek dalı yok. İnsan hayatının her evresine dokunan. Amam bizim sorunlarımız var, bizim toplumla da sorunlarımız var. Özel güvenlik görevlileri sürekli olarak çalışma hayatında, iş yerlerinde darp ediliyor. Daha iki gün önce Gaziantep'te hastanede bizim üyemiz özel güvenlik görevlisi darp edildi. Orada üyelerimiz bizim özel güvenlik görevlileri görevlerini yaparken devletimizin emrinde bir şekilde çalışma yapıyorlar. Milletimize de hizmet ediyorlar. Ama bizler cefakarca hizmet ederken özel güvenlik görevlileri olarak – halkımıza, milletimize hizmet ederken – bize verilen maalesef bazı kişiler tarafından darp oluyor. Saldırı oluyor. Özellikle hastanelerde, acillerde, üniversitelerde diğer kamu kurum ya da özel sektör olan yerlerde özel güvenlik görevlilerine kalkan elleri lanetliyoruz, şiddetle kınıyoruz. "

Özel güvenlik görevlilerinin İç İşleri Bakanlığı'na bağlı olarak çalıştıklarını belirten Çağırıcı, kamuda tek tip elbise modeli için çalışmalar yaptıklarını söyleyerek özel güvenliklere değer katacak ciddi bir durum olduğunu vurguladı.

"Özel güvenlik görevlileri iç işleri bakanlığına bağlı olarak çalışan meslektaşlarımızdır bizim. Geçen hafta İçişleri bakanımızla beraber İstanbul'da bir program yaptık. Orada içişleri bakanımız uzun süredir üzerinde çalışmış olduğumuz – kamuda tek tip elbise modeli var- bunu yakın zamanda geleceğini açıkladı. Bu bizler için olumlu bir şey. Özel güvenlik görevlilerinin görünür olması ile ilgili çalışma yapıyoruz bizler Güvenli-iş sendikası olarak. Gerçekten özel güvenlik görevlilerine ciddi anlamda değer katacak."

Çağrıcı, özel güvenlik görevlilerine öngörülen fiili hizmet zammıyla 20 yılda emekli olmak için TBMM'ye kanun teklifi sunulduğunu söyledi.

"Aynı zamanda bizim TBMM'de bir kanun teklifimiz var. Bu kanun teklifini de Büyük Birlik Partisi ile beraber hazırladı. Büyük Birlik Partisi'nin genel başkanı Ankara Millet vekili sayın Mustafa Destici'nin Büyük millet meclisinde vermiş olduğu kanun teklifinde özel güvenlik görevlilerine öngörülen fiili hizmet zammı var yılın 365 gününden oluşuyor , 60 gün artı bir sigorta ödenmesi yani şöyle oluyor.; 25 yıl çalışıyormuş gibi aslında 20 yılda emekli oluyorsunuz. Böyle bir düzenleme var bununda bayağı bir evresi olumlu bir şekilde sonuçlandı."

Özel güvenlik görevlilerine hitap ederken şunu söyledik sizlerin de kanalınız aracılığıyla tüm halkımıza şunu söylüyoruz; biz özel güvenlik görevlilerine önce eğitim aileden başlar diyoruz. Özel güvenlik görevlilerinin kim olduğunu önce sizler ailenize anlatın. Bizim en büyük sıkıntılarımızdan biri, özel güvenlik görevlileri iş yerlerinde, çalışmış oldukları yerlerde değer görmüyorlar. Gerek kamu kurum ve kuruluşlarında yöneticiler tarafından gerekse kamu kurulum ve kuruluşlara gelen halkımız tarafından özel güvenlik görevlilerini değersiz, hiçbir iş yapamıyor da gelmiş özel güvenlik görevlisi olur gibi görüyorlar. Biz diyoruz ki özel güvenlik her yerde görmezden gelme."

GÜVENLİK-İŞ Edirne temsilcisi Olcay Yalova şunları ifade etti ; " tüm üyelerimizi tek çatı altında birleştirmeye çalışıyoruz, amacımız bu. Böylelikle yol almaya çalışıyoruz. Aldık da bugünkü toplantımızı birlik-beraberliğimizi göstermek amacıyla düzenledik. Her yıl geleneksel hale getirmeyi düşünüyoruz. "

Organizasyonda Gönüllü Yardımlaşma Derneği'nin desteğiyle ihtiyaç sahibi ailelere yardım amaçlı çekiliş yapıldı. Biletlerin 10 TL'ye satıldığı çekilişin geliri ile durumu olmayan ailelere bayramlık alınıp ve erzak yardımı yapılacak.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım