ArkaPlan

Türkiye'nin En Büyük İşçi Konfederasyonumuz Türk - İş 67 Yaşında

Güvenlik - İş

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanımız Ergün Atalay, "Konfederasyonumuz, adındaki Türkiye ibaresi ve logosundaki ay yıldızlı bayrakla 67 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliği, huzuru ve kalkınması için verdiği mücadeleyi sürdürecek." dedi.

Atalay, TÜRK-İŞ'in tüm baskı ve engellemelere rağmen 31 Temmuz 1952'de Türk işçisinin hak ve çıkarını korumak için kurulduğunu söyledi.

Türkiye tarihinin önemli bölümüne tanıklık eden konfederasyonlarının ülkedeki sendikal hayatın mihenk taşı olduğunu ifade eden Atalay, TÜRK-İŞ'in mücadelesi sonucu işçilerin 67 yılda birçok hak kazandığını belirtti.

Konfederasyonlarının 1 milyonu aşan üyesiyle Türkiye'nin en büyük işçi örgütü olduğunu vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"TÜRK-İŞ, gücünü Türkiye'nin dört bir yanında, ülkemizin muasır medeniyetler seviyesine ulaşması için alın teri döken üyelerinden almaktadır. Konfederasyonumuz, adındaki Türkiye ibaresi ve logosundaki ay yıldızlı bayrakla 67 yıldır olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin birliği, huzuru ve kalkınması için verdiği mücadeleyi sürdürecektir. Herkes bilmelidir ki Türkiye'nin ekonomide katettiği mesafede Türk-İş'e üye işçilerin alın teri ve emeği vardır."

"Sendikasızlık demek 'iş kazası' demek"

Konfederasyonlarının kurulduğu günden bu yana çalışanların güvencesi ve umudu olduğunu dile getiren Atalay, bu sorumlulukla yollarına devam ettiklerini söyledi.

Sadece üyelerinin değil tüm işçilerin hak ile menfaatlerini koruma ve geliştirme çabasında olduklarını vurgulayan Atalay, şunları kaydetti:

"Sigortalı 14 milyona yakın işçiden sadece 1 milyon 859 bininin sendikalı olduğu bir çalışma hayatı tablosunu kabul etmemiz mümkün değil. Çünkü sendikasızlık demek 'iş kazası' demek, 'kayıt dışı' demek, 'emeğin sömürülmesi' demek. Dün olduğu gibi bugün de sendikasızlıkla mücadele etmekte ve sendikal örgütlenmenin önündeki her türlü engeli kaldırmakta kararlıyız."

Atalay, kuruluşunun 67. Yılı münasebetiyle TÜRK-İŞ'in kurucusu olan işçi hareketinin öncülerine, bu mücadeleye emek vermiş işçi liderleri ve temsilcilerinden ebediyete intikal edenlere Allah'tan rahmet dileyerek, TÜRK-İŞ'i var eden ve bunun için çaba gösteren tüm emekçilere teşekkür ederek açıklamasını sonlandırdı.Güvenlik-İş Sendikası olarak şerefle bayrağını dalgalandırdığımız ve yükseklere çıkardığımız TÜRK-İŞ Konfederasyonumuzun üyesi olmaktan gurur ve onur duyuyoruz, el ele, kol kola, omuz omuza hep birlikte üyelerimizle ve işçi kardeşlerimizle nice güzel yarınlara TÜRK-İŞ..

Biz Birlikte Güçlüyüz..TÜRK-İŞ Güvenlik-İşGüvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu

Biz Birlikte Güçlüyüz..

TÜRK-İŞ Güvenlik-İş

Güvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım