ArkaPlan

Destici'den Türk - İş'e Ziyaret

Güvenlik - İş

Genel Başkan Ergün ATALAY'ı makamında ziyaret eden DESTİCİ, TÜRK-İŞ'in 67'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Destici, TÜRK-İŞ'i Türkiye'nin öncü sendikası olarak gördüklerini belirterek, "TÜRK-İŞ, devletin varlığı ve ülkenin bütünlüğü, demokrasinin devamı noktasında her zaman katkı verdi. Hepimizin önceliği devletin varlığı ve milletin istiklali ve istikbalidir. TÜEK-İŞ, bu konuda misyonunu devam ettirmektedir." diye konuştu.

Kıdem tazminatına ilişkin düzenlemelerde, işçi sendikalarının onayı olmadan değişikliğe gidilmemesi gerektiğini savunan DESTİCİ, devam eden toplu sözleşme görüşmelerine ilişkin şu değerlendirmeyi yaptı:

"Merkez Bankası, enflasyonun yüzde 14 olduğunu dile getirdi. TÜRK-İŞ'in talebi de yüzde 15 olarak görülüyor. Bu talep, gayet makul. Basına yansıyan 6+4 teklifi, Türkiye gerçeklerinden uzak görünüyor. İşçilerin hak ettiklerini alması, enflasyonun üzerinde bir artışın teklif edilmesini gerektirir. Bayramdan önce bir anlaşmaya varılarak işçilerimize müjde verilmesini bekliyoruz."

Genel Başkan ATALAY'da konuşmasında, Destici'ye ziyareti için teşekkür etti.

TÜRK-İŞ'in "Türkiye varsa biz varız" ilkesiyle çalışmalarını yürüttüğünü anlatan ATALAY, "Biz, bu doğrultuda bir topluluğuz. Türkiye'nin en büyük sivil toplum örgütü olarak Türkiye'den yanayız." dedi.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım