ArkaPlan

Gelin Güçlerimizi Birleştirelim

Güvenlik - İş

Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı, sendikalaşmanın önemine değinerek tüm özel güvenlik görevlilerini Türkiye'nin en büyük işçi konfederasyonu TÜRK-İŞ' de birleşmeye ve özel güvenlik görevlilerinin etkili sendikası olan Güvenlik-İş çatısı altında birleşmeye davet etti.

Çağırıcı, Ülkemizde aktif görev yapan 320 bin özel güvenlik görevlisi olduğunu belirterek, ülkemizde sendikalaşma istatistiklere göre 19. İş kolu Savunma ve Güvenlik üye istatistik sayısı 118 bini aşmış durumda. Sendikalaşma oranı ise yüzde 21 civarında, Sendikalara üye sayısı Temmuz 2018'de 97 bin 668 idi. Kısa bir süre içinde 21 binden fazla özel güvenlik görevlisinin sendikalara üye olması, sendikalaşma eğilimde önemli bir artışın göstergesi olduğunu söyledi.

Sendikalara üye olurken iyi araştırılması gerektiğinin altını çizen Çağırıcı, Öncelikle sendikalı olma bilincine sahip olup; siyasi görüşümüz, arkadaş hatırı, müdür korkusu ile değil, hür irademiz ile sadece birilerine hizmet eden sarı sendikalara değil, üyelerinin sorunlarıyla ilgilenen ve çözüme ulaşan sendikalara üye olmalıyız dedi.

Çağırıcı konuşmasının devamında, Güvenlik-İş Sendikasının Yönetim kadrosunun tümü özel güvenlik kimliğine sahip, bu mesleği yapmış en önemlisi sorunları bilen anlayan ve çözüme ulaşmadan mücadeleyi hiçbir zaman bırakmayan bir sendika. ‘Özel Güvenlik Her Yerde Görmezden Gelme' sloganımız her platformda ses getirmiş ve özel güvenlik görevlilerince gönüllerde çoktan yer etmiş durumda diyerek, şimdi de siz değerli meslektaşlarımızla birlikte diyoruz ki ''sendikasız özel güvenlik kalmayacak'' biz birlikte güçlüyüz anlayışı ile özel güvenlik görevlilerini hak ettiği konuma el birliği ile taşıyacağız..

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım