ArkaPlan

5188 Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin İçişleri Komisyonuna Sunulan Kanun Teklifi Hakkında

Geçtiğimiz günlerde 5188 Sayılı Özel Güvenlik Hizmetleri Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinin İçişleri Komisyonuna sunulmasından özel güvenlik görevlileri adına Güvenlik-İş Sendikası olarak memnuniyetle karşıladığımızı bildirmek isteriz.


Verilen Kanun Teklifinde ;

”özel güvenlik görevlilerinin yenileme eğitimleri sürecinde idari izinli sayılmaları, söz konusu eğitimlere ilişkin ücretlerin özel güvenlik görevlilerinin çalıştıkları iş yerleri tarafından karşılanması, özel güvenlik görevlilerinin fiilî hizmet süresi zammından faydalanabilmesi ve gereken şartları taşımaları durumunda özel güvenlik görevlilerine, gazi ya da şehitler için öngörülen nakdî tazminat ya da aylık haklarının tanınması amaçlanmaktadır”  ifadelerine yer verilen kanun teklifi İçişleri Komisyonuna sunulduğunu öğrenmiş bulunmaktayız.

Meslektaşlarımız özel güvenlik işçilerinin geleceğe güvenle bakması adına bu verilen kanun teklifinin çok önemli olduğunu düşünmekteyiz. Sendika olarak kurulduğumuz ilk günden beri amacımız özel güvenlik görevlisi meslektaşlarımızın sorunlarını çözmek ve taleplerini güçlü bir şekilde dile getirmek olmuştur.

Hayatın her alanında görev yapan özel güvenlik görevlilerinin ülkemizin bu sıkıntılı dönemden geçtiği pandemide de meslektaşlarımızın ne kadar önemli görev ifa ettikleri görülmüştür. Havalimanları, KYK yurtları, Hastaneler ve tüm kamu kurum ve kuruluşlarında en ön safhada ilk temas noktalarında yer almışlardır.

5188 sayılı kanunun 2004 yılında yürürlüğe girmesi ve aradan geçen 15 yılda bazı kanun maddelerinin değişmesi ve geliştirilmesi artık elzemdir. 

Ülkemizde zor şartlarda çalışan Özel Güvenlik Görevlisi üyelerimiz ve tüm meslektaşlarımızın hak ettiği değeri görmesi ve farkındalığı adına yapılacak her olumlu adımı desteklediğimizi bir kez daha belirtiyor ve bu yasa teklifinin verilmesinde MHP Konya Milletvekili Sayın Mustafa KALAYCI'ya, MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet VAHAPOĞLU'na, MHP Düzce Milletvekili Ümit YILMAZ'a ve MHP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim ÖZYAVUZ'a Güvenlik-İş Sendikası olarak tüm özel güvenlik işçileri adına teşekkür ediyoruz.

Güvenlik-İş Sendikası Genel Yönetim Kurulu

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım