ArkaPlan

İŞKUR 10. Olağan Genel Kurulu Gerçekleştirildi.

Genel Kurula Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt SELÇUK, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR, Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer ÇAĞIRICI, kurumların yöneticileri ve sosyal tarafların temsilcileri katıldı. 

İŞKUR 10. Olağan Genel Kurulun’da divan başkanlığına TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreteri Ramazan AĞAR seçildi.

AĞAR, Genel Kurul'a hitaben bir konuşma gerçekleştirdi.

''Sayın Bakanım, çok değerli katılımcılar, hepinizi şahsım ve Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu adına saygıyla selamlıyorum. İŞKUR 10’ncu Olağan Genel Kurulunun, çalışma hayatına ve ülkemize hayırlı sonuçlar getirmesini temenni ediyorum. Genel Kurul divan başkanlığı görevine şahsımı layık görmenizden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Mevlid Kandilinizi kutluyorum.

Sayın Bakanım,

Türkiye İş Kurumu, istihdamın korunması, geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak için kuruldu. İŞKUR, iş ve işçi bulma hizmetlerinin yanı sıra, aktif ve pasif işgücü politikalarını uyguluyor. Politikaların uygulanmasına katkı sağlayan sosyal taraflar, kamu ve üniversite temsilcileri ise bu Genel Kurulu oluşturuyor. İŞKUR Yönetim Kurulunda, sosyal taraf temsilcileri de görev yapıyor. Ayrıca, illerde, politikalar belirlemek üzere İl İstihdam Kurulları görev yapıyor. İŞKUR bu yapılanması nedeniyle işsizlik ile mücadelede çok önemli bir kurumdur.

İşçi, işveren, kamu kuruluşları, yerel idareler, üniversiteler olarak bu yapıya sahip çıkmamız ve daha güçlü bir hale getirmek için azami gayret göstermemiz gerekiyor. İŞKUR’un güçlü olması ülkenin güçlü olması anlamına geliyor.

Tüm Dünyada olduğu gibi ülkemizin de en önemli sorunlarının başında işsizlik gelmektedir. Bu konular üzerinde çalışmalar devam etmektedir. Çalışma hayatında sorunlarımız bulunmaktadır. Sosyal taraflar olarak hep birlikte ülkemiz için, yarınlarımız için bu konular üzerinde titizlikle duracağımıza olan inancım tamdır.

Genel Kurul hazırlık sürecinde titiz çalışmalar yapıldı. Başta İŞKUR’un değerli yöneticileri ve uzmanları olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.

10’ncu Olağan Genel Kurulun hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum.'' dedi.

Genel Kurul'da TÜRK-İŞ'in görüşlerini, İŞKUR İşçi Yönetim Kurulu Üyesi ŞEKER-İŞ Genel Başkanı İsa GÖK ifade etti.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım