ArkaPlan

Genel Başkanımız Özel Güvenlik Mesleği Üzerine Kocaeli Üniversitesi'nde Konferans Verdi

Güvenlik-İş Sendikası Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı, “Özel güvenlik tarihi ve özel güvenlik uygulamaları”  adlı konferansta Kocaeli Üniversitesi özel güvenlik ve koruma bölümü öğrencileriyle bir araya geldi. 


Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulunda  gerçekleşen etkinliğe Kocaeli Üniversitesi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ceylan Gazi Uçkun, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Gönül Konakay ve öğrenciler katıldı.

Genel Başkanımız Ömer Çağırıcı,  konuşmasında özel güvenlik kavramının geçmişten bugüne kadarki gelişimini anlatarak, özel güvenlik görevlilerinin tarihin her döneminde önemli ve etkin bir konumda olduğuna dikkati çekti.


2005 yılında özel güvenlik mesleğine özel güvenlik görevlisi olarak göreve başladığını anımsatan Çağırıcı, göreve başladıkları ilk andan itibaren özel güvenlik görevlilerinin sorunlarıyla mücadele ettiğine dikkati çekti. Çağırıcı, “Mesleğe başlamamızın ardından özel güvenlik görevlilerine mobbing gibi sorunlar karşımıza çıkmaya başladı. İlk etapta dernek faaliyetlerine başladık. Ardından da sendika süreci başladı. Sendikamızın Sakarya İl Temsilcisi olarak görev aldım. Sonra sırasıyla Genel Başkan Danışmanı, Genel Başkan Yardımcısı oldum. 2015’te yapılan genel kurulda da Genel Başkan seçildim” diye konuştu. 


“Beşikten mezara tek meslek”

Güvenlik İş Genel Başkanı Çağırıcı, özel güvenlik görevliliğinin insanın hayatının her alanında görev yapan tek meslek olduğunu bildirerek, şunları kaydetti: 

“Mesleğimiz beşikten mezara görev yapan tek meslektir. İnsanların doğduğu günden öldüğü güne görev alan tek mesleğiz. Biz de bu değerli mesleği saygın bir hale getirmek içim var gücümüzle çalışıyoruz.”


“Mesleği hak ettiği yere taşıyacağız”

Daha önceleri özel güvenlik mesleğini “ başka bir iş bulamamış, son çare olarak  ” kişilerin yaptığı bir meslek olarak görenlerin olduğunu anımsatan Çağırıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Biz, bu kötü algıyı yıktık. Polise, askere saygımız toplum olarak üst seviyededir. Çünkü onlar, bu vatan için çalışıyor. Bizler de öyle. Kamu güvenliğine katkı sağlıyoruz. Bu gerçeğin bir kültüre dönüşmesi gerekiyor. Türkiye’de özel güvenlik kültürünü oluşturmalıyız. Özel güvenlik farkındalığını arttıracağız. Ben hayatımı bu mesleği hak ettiği yere taşımaya adamış biriyim.”

Üniversitelerde Özel Güvenlik ve Koruma Bölümlerinin Özel Güvenlik Mesleğine katkısı akademik anlamda oldukça fazla, Türkiye'deki ilk bölüm olan Kocaeli Üniversitesi Hereke Ömer İsmet Uzunyol Meslek Yüksekokulunda olmakta bizim için çok anlamlı, sizlerin ileride sektörü daha iyi noktaya taşıyacağınızdan ve özel güvenlik mesleğine katkı vereceğinizden şüphemiz yok dedi.

7/24 vazife başında olan 365 bin özel güvenlik görevlisinin kamu hizmetine en büyük katkıyı sağlayarak, Devletimizin emrinde, milletimizin hizmetinde görev yaptığının unutulmamasını sağlamamız gerekiyor dedi.


“Mesleğimiz artık sahipsiz değil”

Güvenlik-İş Sendikası olarak birçok projeye imza attıklarının altını çizen Çağırıcı, İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ile koordineli bir çalışma yürüttüklerini vurguladı. Çağırıcı, Özel Güvenlik Denetleme Başkanlığı ile yürütülen KAAN ve ÖZGE projesinin önemini anlatarak, tek tip kıyafetle de toplumda önemli bir değerin kazanıldığını söyledi.

Çağırıcı, görevlerinin hakkını vermek için bir mücadele içinde olduklarını kaydederek, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Mesleğimiz sahipsizdi, artık değil” Mesleğimiz şu an iyi noktada. Biz,  ‘Özel Güvenlik Her Yerde’ sloganını üreterek toplumdaki algıyı her geçen gün iyileştiriyoruz. Hazırladığımız kamu spotundan, 26 Haziran özel güvenlik günü ve haftasından, farkındalık eğitimlerine kadar daha bir çok konuda ilklere imza attık. Bu farkındalığı artırmak için mücadeleye devam edeceğiz.”

Konferans, soru-cevap kısmından sonra teşekkür belgesi takdimiyle son buldu.

Sosyal Medya

Copyright © 2024 | Güvenlik ve Savunma İşçileri Sendikası | Tüm hakları saklıdır. | Design By Cogen® Yazılım, Ankara Web Tasarım